Starbucks pleacă definitiv din Rusia: 2.000 de ruşi vor fi plătiţi încă 6 luni, înainte de a fi concediaţi

Starbucks pleacă definitiv din Rusia: 2.000 de ruşi vor fi plătiţi încă 6 luni, înainte de a fi concediaţi

Starbucks din Rusia închis FOTO Shutterstock

2.000 de ruşi vor fi plătiţi încă 6 luni, înainte de a fi concediaţi, de un gigant internaţional din domeniul cafelei, în urma deciziei acestuia de a părăsi definitiv Rusia, scrie CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Starbucks spune că a părăsit Rusia şi că nu va mai avea o prezenţă de marcă acolo, dar va continua să plătească salariile a circa 2.000 de angajaţi ai săi, până îşi vor găsi altceva de lucru.
 
Compania spune că operează în Rusia de 15 ani şi că acum şi-a închis cele 130 de cafenele autorizate din ţară. Starbucks se alătură altor companii precum McDonald’s şi Exxon Mobil urmând să renunţe definitiv la afacerea din Rusia.
 
Starbucks spune că va „susţine” cei aproape 2.000 de angajaţi ai săi din Rusia, inclusiv plata salariilor timp de şase luni şi asistenţă pentru parteneri pentru tranziţia către noi oportunităţi în afara Starbucks.
 
Acest lucru vine după ce CEO-ul Starbucks, Kevin Johnson, a declarat în martie că a suspendat toată activitatea comercială din Rusia, inclusiv livrarea tuturor produselor Starbucks.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările