Criza cipurilor pune la pământ industria auto. Skoda, nevoită să oprească activitatea a două fabrici

Criza cipurilor pune la pământ industria auto. Skoda, nevoită să oprească activitatea a două fabrici

Skoda are mii de automobile incomplete care aşteaptă cipuri.

Skoda Auto, parte a grupului Volkswagen, va opri activitatea a două fabrici din Cehia, timp de o săptămână, la sfârşitul lui septembrie, din cauza deficitului de cipuri, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la întârzierea livrărilor de automobile la livrările insuficiente de aparatură electrocasnică şi smartphone-uri, companii şi consumatori din întreaga lume suportă consecinţele unui deficit de semiconductori fără precedent.
 
În Cehia a fost afectată industria auto, care este un motor important al economiei. Skoda are mii de automobile incomplete care aşteaptă cipuri.
 
Producătoarea de componente Vrchlabi anticipează că producţia de semiconductori va creşte în trimestrul patru.
 
Skoda este unul dintre cei trei producători auto din Cehia. Ceilalţi doi sunt Hyundai Motor din Coreea de Sud şi Toyota Motor din Japonia.
 
Toyota a fost nevoită la rândul său să oprească producţia la uzina sa din Cehia pentru unele perioade, în ultimele luni.
 
Chiar dacă producătorii s-au confruntat cu blocajele de aprovizionare şi de transport la nivel mondial cauzate de pandemia de Covid-19, economia cehă a revenit la o creştere solidă după o contracţie masivă în 2020.
 
Încrederea producătorilor industriali a rămas, de asemenea, puternică, dar a coborât faţă de recordurile atinse la începutul acestui an.
 
Unitatea spaniolă a Volkswagen, SEAT, intenţionează să extindă suspendările parţiale ale activităţilor de asamblare a maşinilor la uzinele sale de lângă Barcelona până în 2022, din cauza lipsei de cipuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările