Rusia a blocat transportul de petrol kazah spre Europa, invocând că a găsit mine din al Doilea Război Mondial în portul Novorossiysk

Rusia a blocat transportul de petrol kazah spre Europa, invocând că a găsit mine din al Doilea Război Mondial în portul Novorossiysk

FOTO Shutterstock

Rusia a blocat transportul de petrol kazah spre Europa, invocând că a găsit mine din al doilea Război Mondial în portul Novorossiysk şi că deminarea acestora ar putea dura circa o lună, potrivit presei internaţionale, citate de Financial Intelligence.

Potrivit Nexta, la rândul lor, cei din Kazahstan au blocat 1700 de vagoane de cărbune, care aveau ca destinaţie Rusia.
 
Rusia a suspendat transportul de petrol din Kazahstan exportat în Europa prin portul Novorossiysk, a anunţat Kommersant, potrivit financialintelligence.ro
 
Peste 50 de obiecte care ar putea fi dispozitive explozive din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost găsite în apele portului Novorossiysk, susţin sursele citate de Kommersant. După descoperirea acestora, zona de apă a portului a fost închisă şi, ca urmare, Consorţiul Caspian Pipeline, care furnizează petrol din Kazahstan pentru export, a suspendat activitatea.
 
Lucrările de deminare a zonei de apă sunt programate pentru 20 iunie. Acestea pot dura până la sfârşitul lunii, a spus administraţia portului Novorossiysk.
 
Kazahstanul furnizează anual 67 de milioane de tone de petrol prin Rusia către Europa.
 
Consorţiul Caspian Pipeline a oprit deja operaţiunea cu aproximativ 3 luni în urmă, când conducta a fi fost avariată în timpul unei furtuni. Potrivit experţilor, piaţa mondială a pierdut aproximativ 1 milion de barili de petrol pe zi în cele trei săptămâni de lucrări de reparaţii.
 
Ministrul Energiei al Kazahstanului, Bolat Akchulakov, a declarat că suspendarea temporară a transportului de petrol nu va afecta exporturile de petrol ale ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările