Pandemia te-ar putea face şomer. Organizaţia Mondială a Muncii: 1,6 miliarde de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă

Pandemia te-ar putea face şomer. Organizaţia Mondială a Muncii: 1,6 miliarde de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă

Jumătate din forţa de muncă activă a omenirii ar putea ajunge în şomaj FOTO Wall Street

Organizaţia Mondială a Muncii estimează că jumătate din forţa de muncă a omenirii ar putea ajunge în şomaj în perioada următoare. Vorbim de 1,6 miliarde de oameni.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu cât durează mai mult, cu atât mai mulţi vor ajunge într-o formă de şomaj. Se va transforma în şomaj pe termen lung”, spune Guntram Wolff, economist, potrivit Mediafax.

436 de milioane de companii din întreaga lume sunt în pericol să se închidă sau să îşi reducă drastic activitatea. Cele mai multe, din comerţ, producţie şi industria ospitalităţii.

„Dacă ai fi putut să serveşti 100 de clienţi, să spunem, pentru a avea venitul necesar să plăteşti salariile, taxele, să îşi întreţii familia, pentru că despre asta este vorba, acest lucru nu mai este posibil, pentru că încasările vor fi la jumătate”, explică Andreas Ghikas, proprietar de cafenea.

Numai în sectorul turistic, peste 100 de milioane de oameni ar putea rămâne fără un loc de muncă.

„Următoarele 6 luni cred că se anunţă sumbre. Cred că întrebarea importantă este cât de mari vor fi pierderile din turism pentru viitorul an şi jumătate”, mai spune economistul.

În acest moment, peste 2,3 milioane de oameni trăiesc în state şi regiuni în care sunt impuse măsuri de carantină ca urmare a pandemiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările