Olanda anunţă că vrea să pună capăt importurilor de petrol şi gaze din Rusia până la sfârşitul anului

Olanda anunţă că vrea să pună capăt importurilor de petrol şi gaze din Rusia până la sfârşitul anului

FOTO Shutterstock

Ţările de Jos sunt "ferm hotărâte" să pună capăt importului de petrol şi gaze naturale provenite din Rusia până la sfârşitul anului 2022, a declarat, vineri, ministrul olandez al Mediului şi Energiei, Rob Jetten, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul olandez va subvenţiona companiile energetice pentru a umple depozitul de stocare a gazelor Bergermeer până la 70% din capacitate până la sfârşitul anului, a declarat, vineri, pentru CNN, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei şi Politicilor Climatice, Pieter ten Bruggencate.

Subvenţiile erau necesare ca stimulent pentru a importa gaze naturale la nivelurile actuale de preţ, a spus ten Bruggencate, adăugând că Ţările de Jos vor aloca aproximativ 623.000.000 de euro.

Firma energetică de stat Energie Beheer Nederland ar completa capacitatea rămasă în cazul în care programul de subvenţii nu s-ar dovedi suficient, a adăugat ten Bruggencate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările