O bancă a virat din greşeală 155 milioane de euro în conturile a zeci de mii de clienţi în dimineaţa de Crăciun

O bancă a virat din greşeală 155 milioane de euro în conturile a zeci de mii de clienţi în dimineaţa de Crăciun

O bancă a virat din greşeală 155 milioane de euro în conturile a aproximativ 75.000 de clienţi, chiar în dimineaţa de Crăciun, scrie BBC.

Angajaţii de la Santander se grăbesc acum să recupereze banii, însă munca lor devine dificilă, deoarece o mare parte din sumă a fost depusă în conturi deschise la băncile rivale, potrivit BBC.
 
Eroarea a apărut atunci când plăţile din 2.000 de conturi business au fost efectuate de două ori.
 
 
„Ne pare rău, dar din cauza unei probleme tehnice, unele plăţi de la clienţii noştri corporativi au fost duplicate în mod incorect în conturile destinatarilor”, a transmis banca într-un comunicat.
 
„Vom coopera cu mai multe bănci din Marea Britanie pentru a recupera tranzacţiile duplicate în zilele următoare”, se mai spune în comunicat.
 
Din cauza erorii, unii angajaţi au fost plătiţi de două ori din contul angajatorului, însă a doua plată a fost finanţată de Santander.
 
Un manager care se ocupă de plata salariilor a declarat pentru BBC că gafa i-a stricat sărbătorile. „Mi-a distrus perioada de vacanţă pentru că am crezut că am plătit sute de mii de lire din greşeală – am crezut că am făcut ceva greşit. Am crezut că a fost vina mea şi o să am probleme la serviciu”.
 
El a mai spus că Santander nu a oferit nicio informaţie despre modul în care firmele ar trebui să explice angajaţilor a doua plată sau despre cum ar trebui să fie rambursată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările