Miliardarul Roman Abramovici şi alţi doi oligarhi ruşi au sesizat justiţia europeană pentru a obţine anularea sancţiunilor UE

Miliardarul Roman Abramovici şi alţi doi oligarhi ruşi au sesizat justiţia europeană pentru a obţine anularea sancţiunilor UE

FOTO: EPA-EFE

Trei oligarhi ruşi, printre care miliardarul Roman Abramovici, au sesizat justiţia europeană pentru a obţine anularea sancţiunilor impuse lor de UE în urma invaziei ruse în Ucraina, potrivit unor surse din tribunalul Uniunii, citate de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceilalţi doi oameni de afaceri, suspectaţi a avea legături cu Vladimir Putin, sunt Petr Aven şi Mihail Fridman, trecuţi pe lista neagră a UE în februarie-martie în urma ofensivei ruse.
 
Roman Abramovici era din 2003 proprietarul clubul de fotbal Chelsea care a fost scos la vânzare cu câteva zile înainte ca oligarhul să fie sancţionat de guvernul britanic. Achiziţia sa, aprobată de guvernul britanic şi de Premier League, de către un consorţiu condus de omul de afaceri american Todd Boehly a fost finalizată luni, informează Agerpres.
 
Petr Aven este cunoscut pentru uriaşa sa colecţie de opere de artă rusă. Un tablou aparţinându-i, prezentat în cadrul expoziţiei Morozov la Paris, a fost „blocat" şi a rămas în Franţa.
 
Sancţiunile europene constau în îngheţarea activelor şi interzicerea vizelor în UE.
 
Peste o mie de personalităţi se află pe lista neagră a UE, înfiinţată în 2014 după anexarea Peninsulei Crimeea. Aceasta a fost extinsă considerabil ca urmare a războiului dus de Moscova în Ucraina. 
 
Noul pachet de sancţiuni, negociat timp de o lună şi anunţat lui seara de către reprezentanţii Consiliului European include, de asemenea, o extindere a listei negre a UE la aproximativ 60 de figuri proeminente, printre care şeful bisericii ortodoxe ruse, patriarhul Kirill.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările