FMI are nevoie de mai mulţi bani pentru a ajuta ţările puternic îndatorate: Există un decalaj uriaş între statele bogate şi cele sărace

FMI are nevoie de mai mulţi bani pentru a ajuta ţările puternic îndatorate: Există un decalaj uriaş între statele bogate şi cele sărace

Kristalina Georgieva FOTO EPA-EFE

Şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, a spus că instituţia financiară internaţională are nevoie de mai multe resurse pentru a ajuta ţările puternic îndatorate, ceea ce ar putea reduce decalajul tot mai mare între statele bogate şi cele sărace, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Georgieva, care a pledat mult timp pentru o nouă alocare de drepturi speciale de tragere (DST), a spus că acest lucru ar oferi FMI mai multe fonduri pentru criza sănătăţii şi cea economică şi ar accelera măsurile pentru o economie digitală şi verde.
 
Ministrul suedez de Finanţe, Magdalena Andersson, noua preşedintă a comitetului de conducere al FMI, care a vorbit la o conferinţă de presă online cu Georgieva, a declarat că este clar că nevoia de lichiditate a rămas mare şi că se va consulta cu ţările membre cu privire la opţiunile pentru extinderea lichidităţii.
 
Andersson, primul european care conduce Comitetul Monetar şi Financiar Internaţional în mai mult de 12 ani şi prima femeie, şi-a început luni mandatul de trei ani.
 
Georgieva a spus că FMI a crescut rapid finanţarea către pieţele emergente şi economiile în curs de dezvoltare, inclusiv prin donaţii  de aproximativ 20 de miliarde de dolari făcute de ţările membre sub formă de DST existente. Aceasta vor avea un rol important, dar sunt necesari paşi suplimentari, a spus ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările