Christine Lagarde: Criptoactivele nu înseamnă nimic, nu valorează nimic şi nu se bazează pe nimic

Christine Lagarde: Criptoactivele nu înseamnă nimic, nu valorează nimic şi nu se bazează pe nimic

Foto Epa Efe

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a reafirmat că valoarea criptoactivelor nu există, că sunt active extrem de speculative şi foarte riscante, scrie politico.eu.

„Criptoactivele sunt foarte speculative, foarte riscante, aşa cum am spus-o în numeroase rânduri”, a declarat Lagarde emisiunii olandeze de televiziune College Tour într-un interviu care va fi difuzat duminică. „Evaluarea mea este că nu valorează nimic. Nu se bazează pe nimic, nu există active care să acţioneze ca o ancoră a siguranţei”, a spus ea, citată de politico.eu
 
La începutul acestei luni, Bitcoin a pierdut 20% din valoare într-o singură săptămână.
 
Lagarde a dezvăluit că nu a investit niciodată în criptoactive, dar fiul ei a făcut-o - cu puţin noroc.
 
Lagarde a abordat, de asemenea, politica monetară, semnalând din nou că BCE este pregătită să majoreze ratele dobânzilor în iulie pentru a combate inflaţia furioasă din zona euro.
 
„Vom opri achiziţiile nete [de obligaţiuni] şi apoi, după câteva săptămâni, vom creşte ratele dobânzilor”, a spus Lagarde. În prezent, se aşteaptă ca achiziţiile de obligaţiuni ale BCE să fie eliminate treptat la începutul celui de-al treilea trimestru, deschizând uşa pentru o creştere a ratei dobânzii în iulie.
 
O creştere de 50 de puncte de bază „nu este ceva ce vă pot spune în acest moment astăzi”, a adăugat ea.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările