Aproximativ 500 de angajaţi ai Airbus au intrat în carantină, după ce 21 de lucrători de la fabrica sa din Hamburg au fost testaţi pozitiv la coronavirus

Aproximativ 500 de angajaţi ai Airbus au intrat în carantină, după ce 21 de lucrători de la fabrica sa din Hamburg au fost testaţi pozitiv la coronavirus

FOTO Arhivă

Airbus a anunţat, duminică, intrarea în carantină a aproximativ 500 de angajaţi, după ce 21 de lucrători de la fabrica sa de avioane din Hamburg au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţilor li s-a cerut să stea acasă ca măsură de precauţie, iar Airbus analizează dacă măsurile vor avea impact asupra producţiei fabricii.

Oficiali din sectorul sănătăţii investigează ce a provocat epidemia, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii pentru sănătate din Hamburg.

Nu este clar dacă angajaţii au contractat varianta mai contagioasă a coronavirusului, care a fost descoperită mai întâi în Marea Britanie, iar în prezent se răspândeşte rapid în restul Europei, a adăugat acesta.

Airbus are peste 12.000 de angajaţi la fabrica din Hamburg-Finkenwerder, fiind cel mai mare angajator industrial din oraşul Hamburg, situat în nordul Germaniei.

Sâmbătă, autorităţile medicale au plasat în carantină spitalul Humboldt, după ce 20 de pacienţi şi angajaţi au fost testaţi pozitiv pentru varianţa mai contagioasă a noului coronavirus. Carantina include aproximativ 1.500 de medici, asistente medicale şi personal tehnic care lucrează la spital, precum şi peste 400 de pacienţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările