Amazon, amendat cu 886 milioane de dolari pentru încălcare regulilor privind datele personale

Amazon, amendat cu 886 milioane de dolari pentru încălcare regulilor privind datele personale

FOTO Shutterstock

Uniunea Europeană a impus Amazon.com Inc o amendă de 886,6 milioane de dolari (746 milioane de euro) deoarece a procesat datele private încălcând GDPR (Regulamentul General privind protecţia datelor în UE), a anunţat vineri gigantul american, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unei decizii din 16 iulie, Comisia Naţională din Luxemburg pentru protecţia datelor (CNPD) a amendat Amazon Europe.
 
"Credem că decizia CNPD este lipsită de fundament şi intenţionăm să ne apărăm serios în această chestiune", a anunţat Amazon, în documentele sale financiare.
 
GDPR cere companiilor să obţină consimţământul oamenilor înainte de a folosi datele lor personale, altfel se confruntă cu amenzi.
 
În iunie, publicaţia Wall Street Journal anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că firma americană ar putea fi amendată cu peste 425 milioane de dolari din cauza încălcării legislaţiei UE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările