Boloș, după greva spontană: Vreau să avem draftul pentru egalizarea salarizării funcțiilor echivalente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al Ministerul Finanțelor, a declarat ministrul de resort după protestul spontan al angajaților.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, de vorba cu angajații din minister
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut o serie de promisiuni angajaților Foto Facebook

„Astăzi a fost o zi importantă la Ministerul Finanţelor, pentru că am reușit să trecem printr-un moment de provocare și să găsim o cale către înțelegere și armonie. În urma discuțiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu că am reușit să transformăm tensiunea și frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă.

Am văzut încă o dată cât rău pot face informațiile neverificate răspândite în spațiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajați”, a scris Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook, după discuțiile purtate cu angajații care au intrat joi în grevă spontană.

Promisiunile

Oficialul a enumerat promisiunile pe care le-a făcut angajaților, pe care le enumerăm mai jos:

- Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări. Orice măsură adoptată va fi asumată la nivelul coaliției. 

- Angajații din Ministerul Finanțelor trebuie să fie răsplătiți pe măsura importanței activității lor. „Reversul medaliei este că am așteptarea să trateze fiecare zi cu profesionalism și eficiență, pentru că lipsa de eficiență ne costă scump”, a adăugat Boloș.

- „În același timp, noi toți, din această instituției știm foarte bine că trebuie să dăm propriu exemplu de auto-management performant și de organizare eficientă a muncii noastre, plătite din bani publici. Noi suntem cei care știm mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat.

- Totodată, am convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanțistului, pentru asigurarea recunoașterii importanței activității desfășurate de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor. O altă urgență o reprezintă demersurile pentru aplicarea nedescriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al MF și al tuturor instituțiilor subordonate.

- De asemenea, vom iniția un proces de evaluare a condițiilor de muncă, astfel încât să identificăm și să aducem îmbunătățiri în funcție de necesități. Acest lucru va include atât aspecte legate de spațiul fizic, cât și de resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea eficient”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite