Boloş: Din 1 septembrie lansăm apelul de proiecte dedicat Ministerului Economiei şi din 15 septembrie firmele pot să depună aplicaţiile de finanţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a afirmat, în şedinţa de Guvern, că din 1 septembrie va fi lansat apelul de proiecte dedicat Ministerului Economiei, iar din 15 septembrie firmele vor putea să depună aplicaţiile de finanţare.

Premierul Ludovic Orban a spus la începutul şedinţei de Guvern că a fost primită aprobarea Comisiei Europene pentru programul de granturi pentru investiţii. 

“Sunt convins că v-a dat vestea bună ministrul Boloş şi anume că am primit aprobarea Comisiei Europene pentru programul de granturi pentru investiţii sau pentru capital de lucru pentru IMM-uri”, a transmis Orban. 

Marcel Boloş a precizat că apelul de proiecte va fi lansat  pe 1 septembrie. 

“În cursul zilei de ieri a venit această aprobare. Suntem pregătiţi ca începând cu data de 1 septembrie să lansăm oficial apelul de proiecte care este dedicat de această dată Ministerului Economiei şi din 15 septembrie cred eu că firmele pot să depună deja aplicaţiile de finanţare pentru accesarea miliardului de euro pe care l-am promis”, a explicat ministrul Fondurilor Europene. 

Orban a întrebat dacă autorităţile sunt pregătite din punctul de vedere al aplicaţiei astfel încât cererile să poată să fie depuse online.

“Aplicaţia este gândită online, inclusiv partea de evaluare este gândită online, deci birocraţia pentru acest lucru….Împreună cu Ministerul Economiei s-a lucrat la această aplicaţie şi aşa este gândită astfel încât să fie redus la minim partea de birocraţie aferentă depunerii de proiecte”, a afirmat Boloş.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a completat, spunând că instituţia pe care o conduce va gestiona această aplicaţie.  

“Am avut o nouă discuţie cu directorul STS, mi-a dat acces inclusiv la aplicaţie ca să facem nişte teste, să o şi vedem. Mai avem nişte mici bucătării în spate pe care le vom rezolva probabil în zilele următoare. Aplicaţia este testată, este verificată şi la securitate, nu vom avea probleme cu aplicaţia în momentul în care îi vom da drumul”, a transmis Virgil Popescu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite