BNR a menţinut dobânda de politică monetară la 1,75% pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională (BNR)a decis să menţină rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an, dar şi ratele rezervelor minime obligatorii (RMO), pentru pasivele în lei la 8%, iar pentru cele în valută la 12%.

Banca Centrală a anunţat într-un comunicat de presă că va continua gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

Măsurile aprobate de Consiliul de Administraţie al BNR au fost anticipate de analişti care estimează că dobnda de politică monetară ar putea rămâne la 1,75% până la sfârşitul anului, însă va îngusta coridorul din jurul dobânzii-cheie , probabil în noiembrie, de la +/- 1,5% în prezent, transmite News.ro.

Nivelurile rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în lei ar urma să fie reduse la 6% până în decembrie, pentru a fi menţinute în 2017. Pentru cele aferente pasivelor în valută, analiştii se aşteaptă la reducerea acestora la 10% până la sfârşitul anului şi la o tăiere de încă două puncte anul viitor, până la 8%, mai arată News.ro.

Consiliul de administraţie al BNR a analizat şi aprobat, în şedinţa din 5 mai,  noul Raport trimestrial asupra inflaţiei, document ce va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată la 10 mai 2016.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite