Bloomberg: Ucraina va limita transportul de cereale la trei nave pe zi timp de aproximativ două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrivit ministrului infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov, după verificarea rutelor sigure, exporturile de cereale ar putea ajunge la 3 milioane de tone pe lună în patru până la şase săptămâni.

Autorităţile ucrainene vor limita transportul de cereale din porturile ţării la trei nave pe zi pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, a transmis luni Bloomberg, citând o declaraţie a ministrului infrastructurii al Ucrainei Oleksandr Kubrakov.

După verificarea rutelor sigure în acest mod de probă, exporturile de cereale ar putea ajunge la 3 milioane de tone pe lună, în patru până la şase săptămâni, a spus el.

Luni, cargoul „Ratsoni” a plecat din Odesa cu 26 de tone de porumb la bord. Nava ar trebui să ajungă la Istanbul în jurul orei 15:00 pe 2 august. După inspecţie, Ratsoni va trece prin Bosfor şi Dardanele şi se va îndrepta către destinaţia sa - portul libanez Tripoli.

Pe 22 iulie, la Istanbul a fost semnat un pachet de documente pentru a rezolva problema aprovizionării cu alimente şi îngrăşăminte pe pieţele mondiale. Memorandumul dintre Rusia şi ONU stabileşte că organizaţia mondială este implicată în lucrările de eliminare a restricţiilor anti-ruse care împiedică exportul de produse agricole şi îngrăşăminte. Un alt document prescrie mecanismul de export de cereale din porturile Mării Negre controlate de Ucraina. Acordurile dintre Rusia, Turcia, Ucraina şi ONU presupun crearea unui centru de coordonare cvadripartit, ai cărui reprezentanţi vor inspecta navele cu cereale pentru a preveni contrabanda şi provocările cu arme. La Istanbul, pe 27 iulie, a fost anunţată începerea lucrărilor Centrului Comun de Coordonare pentru aprovizionarea cu cereale.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite