Blocurile fraților Negoiță, o afacere sortită eșecului, bântuită de ghinion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frații Negoiță
Frații Negoiță

În ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari au construit locuințe în mod haotic, iar acest lucru a început să iasă la iveală și să afecteze locatarii, potrivit specialiștilor din piață. Pentru a vinde apartamente la prețuri mici, imobiliarii au cumpărat terenuri în afara Bucureștiului și au construit cu materiale ieftine.

Confort City este un ansamblu rezidențial format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente și este amplasat în Popești- Leordeni, mai exact pe Splaiul Unirii, în zona Vitan Bârzești, la o distanță de circa șapte kilometri de Piața Unirii. Confort City este realizat de Domus Stil, parte a RIN Group, o firmă a fraților Robert și Ionuț Negoiță. Investiția în proiect este mai mare de 120 de milioane de euro.

Construcția acestui proiect a fost demarată în toamna anului 2007 și a fost finalizată în 2011. Prețurile locuințelor au scăzut din 2008 și până în prezent, dar acest lucru nu este suficient pentru a acoperi dezavantajul amplasării în afara orașului și a construcției realizate din materialele de o calitate inferiorară.

În cadrul complexului a izbucnit ieri un incediu, la mansarda unui bloc cu 11 niveluri. Specialiștii din piață spun că din cauza materialelor slabe calitativ, focul s-a extins rapid.

"Există trei căi prin care dezvoltatorii imobiliar au ajuns să vândă locuințe la prețuri mici. Prima cale este alegerea terenului, într-o zonă ieftină. A doua situație este cea în care sunt folosite materiale de calitate inferioară. Iar a treia variant este cea în care nu sunt făcute la timp diverse utilități", a declarat pentru "Adevărul", Radu Zilișteanu, analist imobiliar. El a mai spus că ansamblul rezidențial Confort City se află în toată cele trei situații.

"Evenimentul de ieri nu face decât să accentueze calitatea slabă a materialelor de construcții. În acest caz trebuie făcută o anchetă serioasă. Dar faptul că dezvoltatorul a acceptat să-i cazeze pe păgubiți în hotelul său însemnă că și-a recunoscut vina", a mai spus Zilișteanu.

Video cu imagini de la incendiul de ieri de la Confort City

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite