Biriş: frauda nu este definită în legislaţia fiscală. Direcţia Antifraudă luptă împotriva a ceva ce nu ştie nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Gabriel Biriş a spus miercuri, într-o conferinţă organizată de reprezentanţi ai hotelurilor şi restaurantelor că frauda nu este definită în legislaţia fiscală, Direcţia Antifraudă Fiscală liptând împotriva a ceva ce nu ştie nimeni ce înseamnă.

"Ştiţi cu toţii, cunoaşteţi antifrauda. Ştiţi că frauda nu este definită în legislaţia fiscală. Avem o instituţie (Direcţia Generală Antifraudă Fiscală – n. red.) care luptă împotriva a ceva ce nu ştie nimeni ce e", a spus Biriş, la conferinţa Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

În ceea ce priveşte bonurile de masă sau cele de vacanţă, acesta a spus că în timp s-a limitat deductibilitatea lor.

"Bonurile de masă, ca şi tichetele de vacanţă, au fost inventate de politic ca o supapă pentru a îndulci pilula amară a supraimpozitării muncii prin cotele progresive. Au fost populare pe vremea când erau deductibile şi neimpozabile, că era o modalitate să ne plătim angajaţii să le dăm o sumă net neimpozabilă care să fie deductibilă. Din această activitate, tipăritorii au făcut un puhoi de bani. În momentul în care au apărut constrângerile bugetare, au început ba să fie impozabile, ba să se limiteze deductibilitatea, iar avantajele fiscale s-au diminuat. Probabil că vor mai exista", a precizat Biriş, citat de Agerpres.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite