Biletele de tren se scumpesc cu 20% de la 1 iulie, pentru prima dată din 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook, că Guvernul a aprobat bugetul CFR Călători. Potrivit oficialului, compania a solicitat creşterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022, respectiv o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preţ.

„Guvernul a aprobat astăzi bugetul CFR Călători. Compania CFR Călători a solicitat creşterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preţ. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condiţiile în care preţurile la carburanţi şi energie electrică au crescut constant!”, a scris Grindeanu, pe Facebook. 

Conform ministrului, demersul aparţine conducerii CFR Călători care îşi asumă această solicitare necesară pentru investiţii şi pentru mentenanţă.

„Suntem conştienţi de necesitatea unor investiţii continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanţărilor prin PNRR. Voi urmări îndeaproape implementarea proiectelor pentru modernizarea materialului rulant şi pentru achiziţia de material nou”, mai spune ministrul Transporturilor. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite