BCR nu mai primeşte dosare pentru Prima Casă. Banca a finalizat plafonul pentru anul 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
banca bcr

BCR a anunţat că a finalizat încă din luna martie plafonul pentru anul 2017 pentru creditele Prima Casă şi nu mai primeşte dosare, deşi marţi ministrul Finanţelor insista că băncile mai au plafon.

„Plafonul primit de BCR din fondul alocat prin Programul Prima Casă 2017 a fost finalizat din punct de vedere al aprobării financiare la numai o lună după ce l-am primit, în martie”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte executiv al BCR.

Ea a spus că în momentul de faţă banca a trimis către Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri – FNGCIMM aproape întreaga sumă.

„Avem o întârziere pe aprobările de la Fond. În acest moment nu mai luăm dosare de credit prin Prima Casă”, a precizat Demetrian.

Ea a menţionat că vârsta medie a clienţilor băncii care au aplicat pentru Programul Prima Casă este de 30-35 de ani şi de 40-45 de ani pentru cei care au aplicat pentru programul standard Casa Mea.

Ministrul Finanţelor Viorel Ştefan a declarat marţi, după o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, că băncile mai au plafon pentru Prima Casă, iar dacă el se epuizează poate fi suplimentat până la prima rectificare bugetară cu 500 - 600 milioane lei.

„Mă surprinde faptul că presa spune că nu mai există plafon. Eu ştiu de la bănci că au plafon disponibil pentru Prima Casă. Dacă se consumă plafonul noi avem o rezervă şi o să putem suplimenta. Cred că mai putem suplimenta până la rectificare cu 500 - 600 milioane lei”, a afirmat Ştefan.

Programul Prima Casă a atins un maxim istoric al solicitărilor de garantare, fiind înregistrate zilnic peste 600 de noi solicitări, a informat, în data de 25 mai, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite