Bătaie pe pantofii Yeezy nevânduți după ce Adidas a rupt contractul cu Kanye West

0
Publicat:

Adidas a primit comenzi în valoare de peste 508 milioane de euro (aproximativ 565 de milioane de dolari) pentru 4 milioane de perechi de pantofi Yeezy nevândute, mai bine decât „cea mai optimistă prognoză” a companiei, a informat luni Financial Times, citat de Reuters.

Adidas va dona banii câștigați din vânzarea pantofilor Yeezy, Foto: Profimedia
Adidas va dona banii câștigați din vânzarea pantofilor Yeezy, Foto: Profimedia

Potrivit sursei citate, cererea puternică pentru primul lot de vânzări online ar putea salva compania germană de îmbrăcăminte sportivă cu o reducere semnificativă a stocurilor rămase, a spus ziarul.

Adidas a încetat să vândă pantofi Yeezy din parteneriatul său desfăcut cu Ye, în octombrie, după ce rapperul american, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, a făcut o serie de comentarii antisemite.

Pierderea liniei foarte profitabile a afectat vânzările companiei în primul trimestru cu aproximativ 440 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, cererea puternică pentru adidașii nevânduți a înăbușit temerile de la sediul Adidas că izbucnirile lui Ye și o scădere a marketingului în trecutul recent ar fi făcut marca Yeezy prea toxică, a spus FT, citând surse.

Compania a declarat în mai că va dona o parte din veniturile din vânzări organizațiilor care luptă împotriva antisemitismului și rasismului.

Discuțiile cu privire la cât va fi donat acestor organizații caritabile individuale sunt în desfășurare, a raportat FT, adăugând că Adidas a ales cinci organizații caritabile din SUA și China ca prim pas.

S-a discutat să se facă donații de peste 8,5 milioane de euro în cadrul celor cinci organizații de caritate, dar nu a fost luată nicio decizie”, a spus FT, citând persoane familiarizate cu problema.

Suma finală donată din vânzări va fi mult mai mare, deoarece compania este dispusă să plătească o parte semnificativă din profiturile din inventarul Yeezy, se arată în raport.

Adidas prognozase o pierdere, anul acesta, înainte de a-și anunța intențiile de a vinde acțiunile Yeezy rămase.

Adidas a rupt legăturile cu Ye în octombrie, după ce acesta a făcut o serie de comentarii antisemite în interviuri și pe rețelele de socializare. Astfel, producătorul german de îmbrăcăminte sport a rămas cu pantofi Yeezy în valoare de 1,2 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite