Banca Georgiei neagă închiderea masivă a conturilor rușilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituția bancară georgiană a declarat că este vorba doar despre cazuri izolate.

Clădirea Băncii Georgiei din Tbilisi. Shutterstock
Clădirea Băncii Georgiei din Tbilisi. Shutterstock

Închiderea conturilor rușilor la Banca Georgiei nu este o practică larg răspândită. Sunt înregistrate doar cazuri izolate, a declarat vineri un angajat al unei instituții financiare unui corespondent TASS.

Anterior, pe segmentul georgian al rețelelor sociale au apărut informații că Banca Georgiei, una dintre cele mai mari din republică, a început să închidă masiv conturile cetățenilor ruși, alocându-le de la două până la cinci zile pentru a retrage fonduri.

"Nu închidem conturile rușilor în masă. În general, blocarea conturilor în banca noastră este o practică acceptată. Sunt mai multe cazuri pe zi. Acest lucru se aplică nu numai rușilor. De obicei, banca nu justifică clientului motivul închiderii contului său. O astfel de măsură este ghidată de politica sa internă", au declarat reprezentanți ai băncii georgiene.

Prim-ministrul georgian Irakli Garibashvili a declarat pe 25 februarie că republica nu intenționează să impună sancțiuni împotriva Federației Ruse din cauza situației din Ucraina.

Ulterior, Banca Națională a Georgiei a anunțat că a decis să priveze sucursala georgiană a VTB Bank de dreptul de a deservi persoanele fizice, debitorii și depozitarii din cauza sancțiunilor impuse organizațiilor financiare rusești. Portofoliile de credite și depozite de retail ale VTB Bank au fost transferate către Basisbank, iar portofoliul bancar corporativ a fost transferat către Liberty Bank. În același timp, nu există restricții oficiale privind deschiderea de conturi, pentru ruși în Georgia.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite