Ce a discutat Teodorovici cu mediul bancar

Ce a discutat Teodorovici cu mediul bancar

Eugen Teodorovici / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor şi reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor au avut o discuţie „la nivel de principii” despre Ordonanţa 114, care va continua.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A fost o primă discuţie, foarte utilă, pentru că în primul rând a fost un dialog real, veritabil, şi ambele părţi au fost extrem de mulţumite de genul acesta de abordare. A fost o discuţie la nivel de principii, care va continua, astfel încât să se coboare de la nivelul de principii la chestiuni mai concrete. Evident că împreună am avut în vedere nivelul intermedierii financiare în România”, a declarat preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Florin Dănescu, potrivit Agerpres.

El a menţionat că nu s-a discutat despre active care ar putea fi exceptate de la taxare.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a avut la ora 13:00 o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) pentru a discuta pe marginea Ordonanţei 114.

„Astăzi o să avem o întâlnire pe zona bancară cu Asociaţia Română a Băncilor pentru a vedea exact punctul lor de vedere, pentru ca cel puţin pe zona bancară lucrurile să fie înţelese cât mai clar”, a declarat Teodorovici, în cadrul unei conferinţe comune cu Banca Europeană de Investiţii.

El a spus că ce va ieşi din discuţia cu ARB va fi un pachet de schimbări privind modul de calcul, rupere sau nu de ROBOR, baza de impozitare.

Teodorovici a precizat că ia în calcul o scoatere de sub impactul taxei bancare a finanţărilor pe care unele bănci le acordă firmelor, dar şi a crditelor prin programul Prima Casă sau a titlurilor de stat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările