Acţiunile care te pot face bogat sau te pot ţine sărac

Acţiunile care te pot face bogat sau te pot ţine sărac

Ţara noastră este codaşă la educaţie financiară, asta o ştim deja. Totuşi, interesul pentru bani şi cum funcţionează ei este în creştere. Articolele de blog, cărţile, cursurile, evenimentele online şi emisiunile de educaţie financiară au luat avânt, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor.

Se spune că orice om poate fi cât de bogat vrea, cu condiţia să depună efortul necesar pentru asta, iar realitatea ne arată că această formulare este adevărată: există milionari care provin din familii şi medii sărace, uneori foarte sărace.  
 
În drum spre milioane, putem să o luăm cu paşi mai mici şi să analizăm diferenţele de comportament care pot aduce mai mulţi bani în buzunarele tale şi te pot îmbogăţi, ne sfătuieşte un articol publicat pe thriveglobal.ro.
 
Pentru a analiza aceste diferenţe, invitata Lianei Stanciu la emisiunea Spune pe bune a fost expertul financiar Anamaria Ciuhuţă, care ne-a vorbit despre bani şi importanţa educaţiei financiare. De ce suntem încurajaţi să fim datori şi să cumpărăm o groază de lucruri, de ce confundăm adeseori nevoia cu dorinţa şi de ce investiţiile sunt atât de importante în economia vieţii?  
 
Cât de importante sunt resursele, limitele, stabilirea priorităţilor, dar şi validarea grupului? Anamaria Ciuhuţă ne-a învăţat despre diferenţele dintre chibzuinţă şi zgârcenie, dar şi despre plăcerea de a cheltui bani şi de a stabili ”un buget de bucurie, pentru că viaţa mai merită şi trăită”. Concluzia este că soluţia pentru impasul financiar nu sunt banii, ci educaţia financiară, prin urmare Anamaria Ciuhuţă pledează nu numai pentru înţelepciune în relaţia cu banii, ci şi pentru introducerea educaţiei financiare ca materie de studiu, încă de la grădiniţă. 
 
Pentru a afla mai multe despre bani, bugete şi educaţie financiară, urmăreşte întreaga emisunea Spune pe bune, cu Liana Stanciu, Mr. Curious şi expertul financiar Anamaria Ciuhuţă, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România. 
 
Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările