Băncile străine şi-au redus expunerea pe China cu 17% în penultimul trimestru din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băncile străine reduc creditarea în China
Băncile străine reduc creditarea în China

Băncile străine au redus creditarea în China cu 17% în trimestrul al treilea 2015, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, la 877 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din ultimii doi ani, potrivit datelor publicate joi de Banca Reglementelor Internaţionale, transmite MarketWatch

Declinul de 17% la creditare pentru trimestrul al treilea echivalează cu o sumă de 119 miliarde de dolari.

Institutul pentru Finanţe Internaţionale anunţase deja miercuri că investitorii au retras în 2015 capitaluri de 735 de miliarde de dolari de pe pieţele emergente, majoritatea din China.

Investitorii sunt tot mai îngrijoraţi că autorităţile din China nu vor reuşi să asigure o tranziţie lină a economiei chineze de la un model alimentat de creditare, producţie şi export, la unul susţinut în măsură mai mare de consum.

Povara datoriilor, capacitatea excedentară de producţie, lipsa de acurateţe a datelor economice şi o serie de erori recente de strategie provoacă temeri că încetinirea creşterii poate deveni o cădere.

Potrivit Băncii pentru Reglemente Internaţionale, declinul înregistrat de împrumuturile băncilor străine în China în trimestrul al treilea reprezintă cea mai mare parte din scăderea cu 142 de miliarde de dolari a creditării acordate economiilor emergente în ansamblul lor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite