Banca Transilvania preia încă o bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
banca-transilvania-bt

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania S.A. intenţionează să preia Idea Bank S.A. şi, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. şi Idea Broker de Asigurare S.R.L.

Banca Transilvania S.A. este principala societate a Grupului Financiar Banca Transilvania care furnizează o gamă largă de servicii financiare în România, precum: servicii bancare, servicii de investiţii, servicii de administrare a portofoliilor şi leasing.

Idea Bank S.A., Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. şi Idea Broker de Asigurare S.R.L. fac parte din Grupul Idea în România.

Idea Bank S.A. oferă servicii financiar-bancare, Idea Investment S.A. oferă servicii de consultanţă financiară pentru companiile din grupul Idea, în timp ce Idea Leasing IFN S.A. furnizează servicii de leasing financiar şi credite destinate persoanelor juridice, iar Idea Broker de Asigurare S.R.L. intermediază produse de asigurare.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiunea trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua tranzacţia în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

În luna ianuarie 2019, Banca Transilvania a preluat oficial Bancpost: Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro, iar în plus BT a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro datorat de Bancpost către foştii acţionari.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite