Banca Transilvania lansează BT Mic pentru finanţarea micilor companii, cu afaceri de până la un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul financiar Banca Transilvania inaugurează proiectul BT Mic dedicat finanţării afacerilor mici. Proiectul va finanţa micile companii, cu o cifră de afaceri anuală de până la un milion de lei, indiferent de domeniul de activitate.

De asemenea, finanţarea le este deschisă firmelor cu orice formă de organizare, cu condiţia de a avea cel puţin trei luni de activitate economică: societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, înterprinderi/asociaţii familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, persoane care desfăşoară activităţi economice.

Scopul creditelor poate fi atât dezvoltarea activităţilor de zi cu zi, achiziţionarea de marfă sau plata furnizorilor, cât şi investiţii în puncte de lucru şi/sau deschiderea unora noi sau achiziţia de maşini sau utilaje. Finanţarea acordată prin BT Mic se limitează la sume de până la 120.000 lei, cu o perioadă de acordare a creditelor de până la 7 ani.

Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania, a declarat: „BT Mic este o iniţiativă a echipei noastre, devenită start-up al Grupului Financiar Banca Transilvania prin care ajutăm afacerile mici să crească”.

„Dorim să asigurăm servicii foarte bune micilor antreprenori, iar în acest sens venim cu soluţii de finanţare rapide, flexibile şi pesonalizate. Suntem încrezători că vom facilita într-un mod responsabil accesul la finanţare pentru un număr mare de clienţi”, spune Cristina Sindile, Director General, BT Mic.

Noua segmentare a clienţilor Banca Transilvania este acum următoarea: micro, IMM, clienţi corporativi şi mari clienţi corporativi.

Banca Transilvania a înregistrat în 2016 o creştere a activelor sale până la nivelul de 51,77 miliarde lei (11,4 miliarde euro), cu 9,4% mai mult faţă de anul precedent. Aceasta a devenit a doua bancă din România după active, depăşind BRD, dar rămânând în urma BCR.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite