Banca Mondială a estimat daunele aduse Siriei de la cutremure la aproximativ 5,1 miliarde de dolari

0
Publicat:

Totodată, organizația a subliniat dificultatea de a determina amploarea reală a pagubei.

Fofo: Shutterstock
Fofo: Shutterstock

Daunele fizice directe aduse Siriei de la cutremurele care au avut loc în februarie s-au ridicat la aproximativ 5,1 miliarde de dolari, potrivit „Raportului operațional global privind evaluarea devastării în Siria” al Băncii Mondiale, publicat vineri pe site-ul oficial al organizației .

„Aceste pierderi sunt exacerbate de ani de distrugere, suferință și privațiuni pe care le-a îndurat poporul Siriei în ultimii ani”, a declarat Jean-Christophe Carré, directorul Băncii Mondiale pentru Orientul Mijlociu.

Totodată, banca a spus că este încă dificil să se determine amploarea reală a pagubei, iar estimările preliminare variază de la 2,7 miliarde la 7,9 miliarde dolari, fără a ține cont de pierderile indirecte aduse economiei.

Potrivit Băncii Mondiale, provincia Alep, care a reprezentat 45% (2,3 miliarde de dolari) din totalul distrugerii, precum și provinciile Idlib (37% - 1,9 miliarde de dolari) și Latakia (11% - 549 de milioane de dolari) au suferit cel mai mult. .

Cutremurele cu magnitudinea 7,7 și 7,6 s-au produs pe 6 februarie cu un interval de 9 ore în provincia Kahramanmaras din sud-estul Turciei. Cutremurele, urmate de sute de replici, au fost resimțite în 10 provincii ale republicii și în țările învecinate, dintre care Siria a suferit cel mai mult. Pe 22 februarie, în provincia Hatay au avut loc două noi tremurături cu magnitudinea 6,4 și 5,8.

Potrivit Ministerului Sirian al Sănătății, cel puțin 1.414 persoane au fost victime ale dezastrului natural din republică, au fost rănite 2.349. Întrucât teritoriile necontrolate de Damasc au fost cele mai afectate, organizațiile internaționale neguvernamentale consideră că numărul morților și răniților este mai mare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite