Averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu 3,8 miliarde de dolari într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg i-a depăşit la avere pe Steve Ballmer şi Michael Dell  FOTO: Reuters
Mark Zuckerberg i-a depăşit la avere pe Steve Ballmer şi Michael Dell  FOTO: Reuters

Averea lui Mark Zuckerberg, co-fondator al Facebook, a crescut cu 3,8 miliarde de dolari după ce acţiunile reţelei sociale au urcat cu 30% la finele săptămânii pe bursa de la New York, ca urmare a rezultatelor financiare fără precedent ale companiei.

Reclamele pe dispozitive mobile au fost cele care au surprins total Wall Street, astfel că acum Zuckerberg, 29 de ani, are o avere mai mare decât cea a lui Steve Ballmer – directorul executiv al Microsoft – sau a lui Michael Dell, şeful şi fondatorul producătorului omonim de calculatoare.

Zuckerberg este acum pe poziţia a 42-a din lume, cu 16,8 miliarde de dolari.

Facebook a postat venituri de 1,81 miliarde de dolari pe cel de-al doilea trimestru, în urcare cu 51%, iar profitul net a ajuns la 333 milioane de dolari, faţă de o pierdere de 153 milioane înregistrată anul trecut în aceeaşi perioadă.

Rezultatele au depăşit aşteptările analiştilor.

În decembrie, Zuckerberg a donat circa 500 de milioane de dolari constând în acţiuni la Facebook către Silicon Valley Community Foundation, o organizaţie non-profit care „pune bazele pentru noi proiecte”.

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, 57 de ani, rămâne cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere de 72,2 miliarde de dolari. Mexicanul Carlos Slim, 73 de ani, se află cu 5,5 miliarde de dolari, după scăderea acţiunilor la operatorul telecom America Movil.

Warren Buffett, guru-ul pieţelor de capital, ocupă ultima poziţie a podiumului. Acţiunile conglomeratului Berkshire Hathaway, condus de Buffett, au urcat cu 31% în acest an, astfel că celebrul investitor are acum o avere de 59,8 miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite