Autostrada Transilvania: Cum arată primul lot, care ar putea fi dat în folosinţă în 2021. Imagini spectaculoase VIDEO

0
0
Captură video Youtube/Strabag
Captură video Youtube/Strabag

Autostrada Transilvania, mai precis lotul dintre Târgu Mureş la Ungheni, este aproape de final, iar noi imagini de pe şantier ilustrează mobilizarea bună a constructorului austriac Strabag, scrie Hotnews.

Circa 9 km de şosea rapidă, din care 4,5 km de autostradă şi 4,7 km de drum cu patru benzi şi separator de sens ar urma să fie daţi traficului până la finalul anului sau chiar şi mai devreme. 

Chiar dacă discutăm doar de un tronson foarte scurt, el este „unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic” din zonă.

Tronsonul A3 de la Târgu Mureş la Ungheni (Aeroport) nu este unul lung, un „ciot” de doar puţin peste 9 km - 4,5 km de autostradă şi 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi - însă vine în continuarea a 33 de kilometri de autostradă deja daţi în trafic şi ar permite şoferilor să intre pe autostradă mult mai aproape de Târgu Mureş, scrie Hotnews

„Tronsonul A3 Ungheni - Târgu Mureş, un sector de 10 kilometri, jumătate autostradă, jumătate drum de legătură (n.r. cu câte două benzi pe sens.). Nu avem probleme acolo, se avansează foarte bine”, a spus fostul ministru Cătălin Drulă când şi-a făcut bilanţul la Ministerul Transporturilor. Drulă a precizat că tronsonul ar urma finalizat în noiembrie.

În momentul de faţă stadiul lucrărilor a e aproape de 80%, iar constructorul se concentrează în continuare pe finalizarea structurilor şi a nodului rutier cu DJ151D (min.5.55). Mai există echipe mobilizate şi pentru finalizarea podului peste râul Niraj (min. 4.55).

În paralel se aşterne stratul final de uzură şi se mai lucrează şi la cele 2 sensuri giratorii prin care proiectul se conectează la Municipiul Tg. Mureş (început de video).

Filmarea, postată pe Youtube de constructorul Strabag,  de mai jos începe tocmai cu giratoriile respective şi drumul de patru benzi care conectează autostrada de Tg. Mureş, iar secţiunea de autostradă propriu-zisă începe de pe la minutul 3.51.

A3 Târgu Mureş - Ungheni (Aeroport)

Lungime: 4,5 km autostradă + 4,7km drum de legătură

Constructor: Strabag

Valoare: 192 mil. lei

Contract semnat: 29 mai 2020 (ordin de începere lucrări - iulie 2020)

Termen de execuţie: 18 luni (contractual - ianuarie-februarie 2022)

Finalizare probabilă: Q4 2021

Stadiu fizic oficial (iulie- cf CNAIR): 57,4%

Detalii despre proiect: 3 poduri şi pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri şi pasaje pe autostradă, 2 noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la reţeaua de drum existentă

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri