Autostrada Sibiu- Făgăraș: Tronsonul 3 va fi construit de o firmă din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) din autostrada Sibiu-Făgăraş a fost atribuit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere unui antreprenor turc.

Vedere panoramică a Autostrăzii Sibiu Făgăraș
Tronsonul 3 din Autostrada Sibiu - Făgăraș va fi construit de o firmă din Turcia

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) din autostrada Sibiu-Făgăraş a fost atribuit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"A fost desemnat astăzi constructorul pentru încă un tronson al Autostrăzii Sibiu- Făgăraş! Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) a fost atribuit de CNAIR unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA). Durata pentru construcţia acestui tronson- finanţat prin Programul de Transport 2021-2027- este de 48 de luni: din care 12 luni perioada de proiectare şi 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor", a scris ministrul, joi, pe pagina sa de Facebook.

Antreprenorul urmează să construiască pe traseul acestui tronson inclusiv 27 de poduri şi pasaje.

Procedura de semnare a contractului va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii, a precizat ministrul.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat pe reţeaua de socializare că acest tronson va fi realizat de constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret.

La 5 mai a.c., inistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că o asociere de constructori turci a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 al Autostrăzii Sibiu- Făgăraș.

O Asociere de constructori turci a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 (Sâmbăta de Sus - Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1) al Autostrăzii Sibiu- Făgăraș!

Contractul adjudecat - la o valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA)- prevede proiectarea și execuția celor 16,26 km ai acestui tronson de autostradă și a celor 5,6 km ai drumului de legătura în termen de 48 de luni (12 luni perioada de proiectare si 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor).”, a explicat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite