Autostrada Sibiu – Făgăraș: Șase oferte au fost depuse pentru construcția tronsonului 2. Cât va costa

0
Publicat:

Constructori şi asocieri din Ungaria, Turcia, Italia şi Austria au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia celor aproximativ 20 de kilometri ai lotului Avrig-Arpaşu de Jos al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Proiectul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Proiectul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Au fost depuse șase oferte pentru construcția Tronsonului 2 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș! Pentru proiectare și execuția celor aproximativ 20 de km ai acestui lot (Avrig-Arpașu de Jos) au depus oferte constructori și asocieri de constructori din Ucraina, Turcia și Italia, dar și ai subsidiarei din România a unei companii din Austria. Câștigătorul contractului va avea la dispoziție maximum 48 de luni (12 proiectare și 36 execuție) și 1,71 miliarde de lei (fără TVA), pentru a finaliza proiectul.”, a transmis oficialul pe pagina a de Facebook.

Potrivit acestuia, Autostrada Sibiu-Făgăraș (68,05 km) este formată din patru tronsoane și face parte din Intercoridorul Moldova-Transilvania al rețelei de transport european TEN-T Coprehensive.

Construcția aceste autostrăzi va finanțată din fonduri europene alocate prin Programul Transport.”, precizează Sorin Grindeanu.

Și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAR) au tranmis că, luni, 27 februarie, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „de PROIECTARE ȘI EXECUȚIE Autostrada Sibiu – Făgăraș, Tronsonul 2: km 14+253 – 34+175, Avrig - Mărșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1)”.

Aceștia au subliniat că până la termenul limită au depus oferte următorii operatori economici:

1. Asocierea AUTOMAGISTRAL PIVDEN - ROSTDORSTROY (Ucraina)

2. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)

3. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia)

4. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

5. PORR CONSTRUCT SRL (Romania)

6. WEBUILD SPA – MILANO (Italia)

Tronsonul 2 are o lungime de 19,92 km și o valoare estimată a contractului de 1.713.508.700,36 Lei, fără TVA.

Perioada de proiectare și execuție pentru acest tronson este de 48 de luni, din care 12 luni perioadă de proiectare și 36 de luni perioadă de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani. Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcția Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT - Comprehensive și anume intercoridorul Moldova - Transilvania. În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.”, a transmis CNAIR.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite