Autostrada Moldovei: CNAIR a desemnat constructorul pentru secțiunea Roșcani-Suceava. Când va fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CNAIR a desemnat vineri câștigătorul contractului pentru construcția lotului 2 (Roșcani-Suceava), în lungime de 29 km, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, precizând și care sunt termenele de proiectare și execuție.

Nod de autostradă
CNAIR a desemnat constructorul pentru secțiunea Roșcani-Suceava. Foto FB/Sorin Grindeanu

„Întreaga Autostradă Pașcani-Suceava (62 km), secțiune a #A7 (Autostrada Moldovei) are constructori desemnați! Astăzi, CNAIR a desemnat și câștigătorul contractului pentru construcția lotului 2 (Roșcani-Suceava), în lungime de 29 km.

După semnarea contractului (peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații), Antreprenorul român va avea la dispoziție 2,86 miliarde lei (fără TVA) și 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru construcția acestui nou lot de autostradă”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Contractul a fost câștigat de Spedition UMB.

Contractul a fost câștigat de UMB.

Pe traseu vor fi construite inclusiv:

- un pod peste Râul Siret și DJ208C (845,10 m);

- un pasaj peste CF511 (625,10 m);

- două parcări de scurtă durată;

- două spații de Servicii,

(spațile de servicii și parcările de scurtă durată vor fi prevăzute, fiecare, cu infrastructura necesară amplasării a minimum 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice);

- trei noduri rutiere (Nodul Roșcani, care va asigura accesul pe și dinspre autostradă, Nodul rutier Dumbrăveni, la intersecția cu DJ 208B, Nod rutier Aeroport Suceava, care va asigura legătura cu un drum care va permite accesul la Aeroportul Internațional Suceava și va asigura conexiunea cu DN29).

Contractele pentru construcția întregii secțiuni de autostradă Pașcani-Suceava (parte a A7) sunt finanțate prin Programul Transport 2021-2027.

Autostrada A7 va lega Bucureștiul de Pașcani și va asigura conexiunea cu Autostrada A3, facilitând astfel traficul dinspre capitală către regiunea Moldovei.

La finalul anului trecut, mai multe tronsoane ale autostrăzii au fost date în folosință. „Cei 36,1 km ai tronsonului Râmnicu Sărat - Mândreşti Munteni se adaugă celorlalte tronsoane deschise tot anul acesta pe secţiunea de autostradă Buzău - Focşani (aproximativ 80 de kilometri), construită prin PNRR”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

De asemenea, s-a inaugurat și primul lot din Ploiești - Buzău, cu o lungime de 21 km. Astfel, în 2024, șoferii pot circula pe 102 km noi de autostradă.

Când va fi gata Autostrada A7

Recent, Sorin Grindeanu a inspectat lucrările de pe A7 și a anunțat că întreaga autostradă va fi complet funcțională începând cu anul 2026. Ministrul a precizat că lotul 1 Mizil-Pietroasele va fi dat în circulație la începutul lunii mai, iar lotul 2 Pietroasele-Buzău va fi finalizat până la sfârșitul anului.

Până la sfârșitul anului, vom merge pe autostradă până în apropiere de Bacău” a adăugat el. „De aici în sus, până la Pașcani, pe parcursul anului viitor vor fi terminate toate aceste lucrări, lângă Pașcani, la Moțca. Deci tot A7-le, de la București la Pașcani, va fi dat în folosință pe parcursul anului 2026, în integralitate”.

Odată finalizată, Autostrada Moldovei va permite șoferilor să circule pe 375 de kilometri de drum rapid, prin conexiunea dintre A7 (319 km) și A3 (56 km). Această infrastructură modernă va reduce semnificativ timpii de deplasare și va contribui la dezvoltarea economică a regiunii Moldovei.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite