Atenţie, fermieri: 15 martie este ultima zi pentru depunerea cererilor de subvenţii la motorina utilizată în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul subvenţionează motorina utilizată în agricultură
Statul subvenţionează motorina utilizată în agricultură

Fermierii care doresc să-şi deconteze o parte din acciza pe motorina utilizată în campania agricolă mai au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a depune documentaţia aferentă subvenţiei pe 2013. Termenul iniţial de depunere, 31 ianuarie, a fost devansat pentru 15 martie din cauza viscolelor de la începutul anului.

În şedinţa Guvernului din data de 26 februarie 2014 a fost aprobată Hotărârea Guvernului pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a unor prevederi din Hotărârea Guvernului nr. 756/2010 pentru aprobarea normelor metodologice referitoare la modul de acordare a ajutorului de stat în agricultură pentru plata primelor de asigurare şi din Hotărârea Guvernului nr. 763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură.

Astfel, la sfârşitul lunii februarie a fost stabilită o nouă perioadă de depunere a cererilor de plată, pentru anul 2013, pentru schemele de ajutor de stat în agricultură pentru plata primelor de asigurare, precum şi pentru motorina utilizată în agricultură, respectiv de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri până la data de 15 martie 2014, inclusiv.

Amânare din cauza condiţiilor meteo

Acest proiect s-a iniţiat „ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultima decadă a lunii ianuarie 2014, perioadă în care pentru o mare parte din judeţele ţării a fost declarat cod galben, portocaliu sau roşu de viscol şi ninsoare, ceea ce a generat dificultăţi în deplasarea agricultorilor de la domiciliu la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în vederea depunerii la timp (31 ianuarie 2014) a cererilor de plată a ajutoarelor de stat cuvenite“, se precizează într-un comunicat al APIA.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite