Asigurații City Insurance SA și Euroins SA au primit 1,86 miliarde de lei de la FGA

0
Publicat:

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a efectuat până la data de 31 martie 2024 plăți de 1,86 miliarde lei pentru creditorii de asigurări ai City Insurance SA și Euroins SA.

Foarte multe bancnote de 100 de lei așezate în evantai
FGA, plăți de 1,86 miliarde lei pentru creditorii de asigurări ai City Insurance SA și Euroins SA

Potrivit unei informări, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a instrumentat un număr de 193.067 cereri de plată, până la 31 Martie 2024, pentru creditorii de asigurări ai societăților City Insurance SA și Euroins SA.

Dintre acestea cereri de plată, 162.143 sunt cereri de plată pentru City Insurance SA, cu o valoare aprobată la plată de 1,6 miliarde de lei și 30.924 sunt cereri de plată pentru Euroins SA, cu o valoare aprobată la plată de 255,2 milioane de lei.

Fondul mai precizează că, la data de 31 martie 2024, erau înregistrate 264.310 cereri de plată pentru creditorii de asigurări ai Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA și alte 232.219 cereri de plată pentru creditorii de asigurări ai Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare SA.

Creditorii de asigurare ai societății Euroins SA au posibilitatea de a depune în continuare cereri de plată/restituire primă, prin intermediul https://portal.fgaromania.ro sau prin poștă, cu confirmare de primire.

În acord cu dispozițiile art. 15 din Legea nr. 213/2015, toate cererile de plată se soluționează în ordinea primirii la Fond, fără posibilitatea de a urgenta/prioritiza cererile, la solicitarea petenților.

Menționăm tototdată faptul că, FGA a revizuit procedurile interne și a implementat un nou sistem informatic care asigură înregistrarea și instrumentarea mai rapidă a cererilor/dosarelor. Ne așteptăm ca noile modificări implementate să îmbunătățească timpul de soluționare pentru cererile de plată”, a anunțat Fondul de Garantare a Asiguraților.

Anterior, FGA informa că adoptă măsurile necesare, astfel încât soluționarea cererilor de plată să se facă în ordinea înregistrării acestora, asigurând și transparența acestui demers, prin publicarea listelor cererilor de plată înregistrate la Fond, pe site-ul propriu.

Înregistrarea cererilor de plată pe portalul FGA se face în mod automat, petenții primind un număr de înregistrare. Fiecare utilizator își poate verifica, după numărul de înregistrare, stadiul de soluționare al cererii de plată.

Stadiul soluționării cererilor de plată poate fi consultat online, pe site-ul FGA: https://www.fgaromania.ro/status-cereri-nou  / Status Cereri Portal – www.fgaromania.ro (direct în https://portal.fgaromania.ro), în cazul cererilor înregistrate în noua aplicație a FGA.

În măsura în care există o sesizare/nemulțumire cu privire la nerespectarea ordinii de instrumentare a cererilor de plată raportat la data înregistrării acestora, vă rugăm să ne sesizați pe https://portal.fgaromania.ro, Secțiunea petiții.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite