ASF reduce la jumătate comisionul pe veniturile brokerilor de asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 octombrie, comisionul aplicat veniturilor obţinute de brokerii de asigurare va fi redus la jumătate, la 0,2% la 0,1%, anunţă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Consiliul ASF a decis, în şedinţa din data de 30 august, diminuarea cu 50% a cotei aplicată asupra veniturilor obţinute de brokerii de asigurare, prin modificarea prevederilor Regulamentului 16/2014 privind veniturile ASF.

„Decizia vine în sprijinul dezvoltării şi reaşezării sectorului asigurărilor, în contextul în care vedem deja primele efecte pozitive ale pachetului legislativ, care a introdus principii noi pe această piaţă”, a declarat preşedintele ASF, Leonardo Badea.

Vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, responsabil de sectorul asigurări-reasigurări, susţine: „Apreciem că această decizie contribuie, în mod evident, la consolidarea rolului pe care îl are activitatea de intermediere în piaţa de asigurări din România. Măsura adoptată este una proactivă, ce se circumscrie strategiei ASF de susţinere şi de consolidare a pieţei asigurărilor şi de creare a premiselor de creştere a gradului de satisfacţie a asiguraţilor, inclusiv prin reducerea costurilor de intermediere”.

Decizia vine după ce, în 9 august, Autoritatea a decis eliminarea, din 1 octombrie, a comisionului de 1% pe veniturile din exploatare în cazul brokerilor activi pe piaţa de capital din România.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite