ASF: Asigurătorii consultau olx.ro, autovit.ro şi tocmai.ro la calculul despăgubirilor pe RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wall street

În activitatea de soluţionare a petiţiilor în 2015, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat că asiguratorii aveau obiceiul de a stabili valoarea de piaţă a vehiculelor pentru plata despăgubirilor RCA, fără respectarea prevederilor Normei RCA nr. 23/2014, prin folosirea ofertelor de pe piaţă, precum olx.ro, autovit.ro sau tocmai.ro.

Această practică a avut loc în condiţiile în care site-urile respective nu reprezintă sisteme profesioniste de evaluare, care să permită evaluarea obiectivă şi transparentă a vehiculelor, potrivit autorităţii.

Potrivit Normei RCA nr. 23/2014, valoarea de piaţă a unui vehicul se stabileşte pe baza sistemelor de specialitate pentru evaluarea vehiculelor înmatriculate permanent în România, precum şi în baza oricăror documente prezentate de către partea prejudiciata în dovedirea prejudiciului suferit. De asemenea, valoarea vehiculului se stabileşte pa bază valorilor de piaţă ale unor vehicule de aceeaşi marcă, tip, model, caracteristici tehnice şi dotări, an de fabricaţie, având un parcurs în kilometri şi o stare de întreţinere comparabile. 

Citeşte mai mult pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite