ArcelorMittal din Krivoi Rog a suspendat producția de oțel din cauza ruperii barajului de la hidrocentrala Kahovka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum s-a menționat în cadrul companiei, momentul reînceperii lucrului va fi cunoscut în câteva zile.

Inundații în Krivoi Rog. Foto: Arhiva Adevărul
Inundații în Krivoi Rog. Foto: Arhiva Adevărul

ArcelorMittal (fostă Kryvorizhstal) a suspendat producția de oțel pentru a reduce consumul de apă pe fondul prăbușirii barajului Kahovka, a transmis serviciul de presă al celei mai mari companii din Ucraina.

Din cauza exploziei și distrugerii hidrocentralei Kahovka, ArcelorMittal Krivoi Rog are un consum limitat de apă și a întrerupt deja o serie de procese de producție metalurgică”, a spus compania într-o postare pe Facebook. „Funcționarea tuturor echipamentelor răcite cu apă a fost suspendată temporar”. În special, topirea și laminarea oțelului au fost oprite.

Compania a menționat că în 3-4 zile va deveni clar când întreprinderea va putea reveni la muncă.

În urma unei explozii(despre care fiecare din părți dă vina pe cealaltă) a avut descărcare necontrolată de apă. În Nova Kahovka, nivelul acesteia a ajuns deja la 12 metri. Acum există 14 așezări în zona inundabilă și aproximativ 80 în total pot fi inundate. Distrugerea hidrocentralei a cauzat daune grave mediului, câmpurile agricole de-a lungul Niprului au fost spălate de ape și există riscul colmatării Canalului Crimeea de Nord, care ar putea deveni foarte puțin adânc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite