Rusia a bombardat oraşul natal al preşedintelui Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Consiliului Regional Dnipropetrovsk a postat fotografii cu consecinţele bombardamentelor nocturne din districtul Krivoi Rog FOTO Twitter
Şeful Consiliului Regional Dnipropetrovsk a postat fotografii cu consecinţele bombardamentelor nocturne din districtul Krivoi Rog FOTO Twitter

Rusia a început să creeze o forţă militară de atac care vizează oraşul natal al lui Volodimir Zelenski, Krivoi Rog, şi ar putea pregăti noi operaţiuni ofensive în sudul Ucrainei, indormează comandamentul militar sudic al Ucrainei.

Rusia deţine zone din sudul Ucrainei pe care le-a capturat în primele faze ale invaziei sale, dar Kievul a spus că va organiza o contraofensivă. Forţele ucrainene au recucerit deja 53 de sate din regiunea ocupată Herson, relatează Reuters.

În actualizarea sa regulată despre războiul din sud, comandamentul militar sudic al Ucrainei a descris situaţia ca fiind tensionată şi a spus că Rusia a atacat de-a lungul liniei frontului pe 2 august.

Oraşul producător de oţel Krvoi Rog, unde a crescut preşedintele ucrainean, se află la aproximativ 50 de km de linia de front sudică şi a fost vizat în noaptea de miercuri spre joi de bombardamente, a anunţat şeful Consiliului Regional Dnipropetrovsk, care a postat fotografii cu consecinţele bombardamentelor nocturne din districtul Krivoi Rog.

„Rusia a început să creeze un grup de atac în direcţia Krivoi Rog. De asemenea, este destul de probabil ca inamicul să pregătească o contraofensivă ostilă cu planul ulterior de a ajunge la graniţa administrativă a regiunii Herson.

Oraşe bombardate în regiunea Sumi

Statul Major al Ucrainei arată în informarea de joi că forţele ruse sunt angrenate într-o activitate militară intensă în mai multe zone ale Ucrainei.

Kievul se teme că Rusia ar pregăti noi operaţiuni şi în sudul Ucrainei, potrivit The Guardian, Dimitri Zhiviţki, guvernatorul regiunii Sumy, care se învecinează cu Rusia, a declarat că trei oraşe au fost bombardate de forţele ruse miercuri, fiind folosite un total de 55 de rachete lansate.

Nu au fost răniţi, dar locuinţe şi spaţii comerciale au fost avariate. El a spus că opt obuze de artilerie au lovit părţi rezidenţiale ale comunităţii Krasnopilska.

Primarul Evghen Eevtuşenko din Nikopol, la vest de Zaporojie, în centrul Ucrainei, a declarat pe canalul său Telegram că oraşul său a fost bombardat peste noapte.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite