Apelul în disputa dintre Adidas și Nike a început în Germania

0
Publicat:

Adidas acuză Nike de încălcarea drepturilor de autor din cauza faptului că marca americană a folosit trei dungi paralele în designul pantalonilor de sport. 

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

În disputa dintre producătorii de articole sportive Adidas și Nike privind dungile de pe produsele mărcii americane, a reînceput procesul, în Germania, a relatat ziarul Die Zeit.

Potrivit informațiilor oferite de ziar, motivul disputei au fost cele trei dungi paralele - o marcă recunoscută a companiei Adidas. În 2022, producătorul a descoperit dungi similare pe produsele mărcii americane. Adidas a dat în judecată Nike pentru încălcarea drepturilor de autor, deoarece considera că mai multe modele de pantaloni de sport Nike cu două sau trei dungi seamănă cu designul său. În septembrie 2022, Tribunalul Regional din Düsseldorf a emis o hotărâre prin care a interzis Nike să vândă cinci modele de pantaloni în Germania.

Un an mai târziu, în septembrie 2023, instanța a menținut decizia, dar Nike a făcut recurs, considerând că argumentele Adidas cu privire la designul dungilor sunt prea literale, deoarece designul era „foarte comun și simplu”. Compania a remarcat că un număr mare de producători au decorat pantalonii de trening pe părțile laterale cu dungi, din acest motiv, designul care le folosește nu indică faptul că produsul aparține unui anumit brand.

Decizia este de așteptat să fie pronunțată pe 28 mai. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite