Apartamentele Atria Urban Resort se încadrează în cota redusă de TVA de 5%, inclusiv cele cu 4 camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Atria Urban Resort
Foto: Atria Urban Resort

Toate apartamentele complexului Atria Urban Resort se încadrează în cota de TVA de 5%, stabilită de executiv, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 18 decembrie 2021, de modificare a Codului Fiscal, prin care majorează plafonul până la care se aplică TVA redus de 5% la livrările de locuinţe.

Potrivit sunui comunicat remis de reprezentanţii Atria Urban Resort, OUG  130 stabileşte TVA de 5% şi pentru locuinţele al căror preţ de vânzare este cuprins între 450.000 de lei şi 700.000 de lei, faţă de 450.000 de lei cât era plafonul maxim valabil anterior, dar există şi condiţii limitative precum suprafaţa utilă de maximum 120 mp utili. 

Conform sursei citate, o persoană fizică poate beneficia ( în mod individual sau în comun cu altă persoană fizică/alte persoane fizice) de o singură locuinţă în cota de TVA de 5% a cărei  valoare este cuprinsă între 450.000 de lei şi 700.000 de lei.

„Această masură de politică socială constituie un real ajutor pentru cumpărătorul român şi în special pentru familiile cu mai mulţi copii care au nevoie de un spaţiu locativ mai mare şi îşi doresc o schimbare a locuinţei. 

Decizia Guvernului vine într-un moment propice şi pentru Atria, care a vândut deja trei sferturi dintre apartamentele din Faza a 2-a şi care ar fi trebuit să aplice TVA de 19% pentru o parte din restul apartamentelor construite, de dimensiuni mai mari, în această fază. Ca efect imediat al noii reglementări, toate apartamentele din Faza a 2-a, în momentul de faţă, pot fi vândute cu un TVA de 5% în limitele stocului disponibil”,  a explicat Liria Themo, marketing manager al complexului Atria Urban Resort.

  

„Astfel, prin această modificare, clientul are avantajul de a face o economie de 14% faţă de preţul pe care l-ar fi plătit pentru acelaşi apartament dacă plafonul ar fi rămas neschimbat şi în anul 2022”, a declarat reprezentantul Atria Urban Resort. 

Guvernul va înfiinţa, totodată, un Registru în care se înscriu toate tranzacţiile cu locuinţe care beneficiază de cota redusă, indiferent de valoare. 

Pe baza acestui registru se va verifica îndeplinirea condiţiei referitoare la achiziţionarea cu cota redusă de TVA de 5% a unei singure locuinţe cu o valoare cuprinsă între 450.000 lei şi 700.000 lei.

Sursa citată menţionează că de la jumătatea acestei luni, Atria Urban Resort a demarat procedurile necesare pentru semnarea contractelor de vânzare-cumpărare cu cei care au angajat promisiuni de cumpărare  a unui apartament din Faza 2. 

Dezvoltatorul a reuşit să se încadreze în termenii contractuali, iar viitorii proprietari sunt programaţi zilnic, în această perioadă la notar. 

Atria Urban Resort a vândut trei sferturi din cele 398 de apartamente construite în Faza a 2-a a proiectului imobiliar. Dezvoltatorul pregăteşte, totodată, demararea lucrărilor pentru Faza a 3-a, după ce va obţine autorizaţia de construcţie, având Certificatul de Urbanism aprobat pentru următoarele 350 de apartamente. Construcţia va începe în primăvară, în vecinătatea Fazei a 2-a.

Cele aproape 400 de apartamente din Faza a 2-a - un mix de studiouri şi apartamente de 2 până la 4 camere -, au fost construite pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare, clădirile ocupând sub 25% din suprafaţa totală. 

Restul terenului va fi amenajat cu spaţii verzi generoase, piscine şi grădini interioare. Faza a 2-a a proiectului se caracterizează, de asemenea, şi prin distanţe mai mari între clădiri, de până la 100 de metri.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite