ANRE a încasat jumătate de miliard de lei din taxa pe companiile din energie. Destinaţia banilor: o necunoscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
energie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a încasat jumătate de miliard de lei din taxa de 2% impusă companiilor din energie prin controversata Ordonanţă 114, scrie Profit.ro. Deşi venituri sunt astfel de aproape şase ori mai mari decât anul trecut, încă nu se ştie ce se va face cu aceşti bani.

În primele trei trimestre ale acestui an, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energie (ANRE) a încasat 498 milioane de lei numai din contribuţia de 2% pe cifra de afaceri impusă prin controversata Ordonanţă de Uurgenţă 114, o sumă de 5,6 ori mai mare decât cea percepută pe întreg anul trecut, de 88 milioane de lei, scrie Profit.ro.

În ceea ce priveşte destinaţia sumelor, potrivit unui document ANRE analizat de Profit.ro, în prezent „nu există baza legală pentru virarea sumelor (încasate din contribuţia de 2% - n.r.) la bugetul de stat”, dar nici „baza legală pentru finanţarea unor proiecte de investiţii în domeniul energetic. Bugetul ANRE face parte din bugetul general consolidat”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite