Guvernul Orban şi-ar putea asuma răspunderea în Parlament pentru modificări la Ordonanţa 114

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că, dacă nu reuşeşte să obţină majoritate parlamentară, Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea în Parlament pentru a aduce modificări la Ordonanţa 114.

„Ordonanţa 114 este în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Avem două variante să ne înţelegem cu partenerii. Una este să degajăm o majoritate, să trecem (modificările, n.r.) pe cale parlamentară. Asta este soluţia cea mai bună din punctul meu de vedere. Dacă nu vom putea conveni să punem în practică această soluţie cât mai repede, ne gândim cel mai probabil la o angajare a răspunderii”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat însă că preferă să stabilească împreună cu partenerii care au votat învestirea guvernului o formulă pe care să o sprijini şi să reuşească să o treacă de Camera Deputaţilor.

„Obiectivul nostru e să adoptăm modificările până la finalul anului”, a mai spus Orban.

Prin angajarea răspunderii Guvernului pe un proiect de lege, Puterea forţează Opoziţia să depună o moţiune de cenzură în cel mult trei zile de la prezentarea proiectului de lege în Parlament. În cazul în care moţiunea de cenzură nu trece, programul de lege este adoptat, fără a fi nevoie parcurgerea procedurii parlamentare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite