Angajamentele constructorului Aktor pentru Autostrada Sebeş-Turda şi lotul 3 din Centura Capitalei. Când vor fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sebes turda lot 2

Constructorul Aktor a anunţat marţi ce angajamente şi-a luat în faţa Guvernului României şi al Ministerului Transporturilor privind lucrările de infrastructură rutieră pe care le efectuează la Autostrada Sebeş - Turda şi lotul 3 al Centurii Bucureşti, dar proiecte feroviare.

AKTOR şi-a luat angajamentul că tronsonul din autostrada Sebeş – Turda va fi livrat până la vară, în timp ce construcţia Lotului 3 din Centura Bucureştiului ar trebui să înceapă până la sfârşitul lunii mai 2021. 

Mai mult, s-a menţionat faptul că lucrările continuă fără oprire în staţia Ilteu şi la tunelele pentru proiectul Gurasada, în timp ce în regiunea Braşov două proiecte majore sunt în lucru: calea ferată Braşov – Sighişoara, care progresează, respectiv Lotul 2 pentru care compania urmează să primească patru freze pentru tunele. S-a luat notă că Aktor a livrat recent proiectul Baia Mare - Sighetu Marmaţiei.  

Christos Panagiotopoulos, preşedintele executiv al AKTOR, a subliniat în discuţia cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, importanţa pe care o are România pentru AKTOR şi l-a reasigurat pe acesta că va superviza personal progresul proiectelor. 

La final, s-a convenit ca cele două părţi să continue să comunice în mod regulat, astfel încât să se asigure reluarea fără obstacole a proiectelor de construcţii semnificative care se desfăşoară în întreaga ţară. 

Fiind divizie a grupului  de construcţii ELLAKTOR şi a celei mai mari filiale a acestuia, AKTOR deţine o poziţie de lider şi o prezenţă internaţională în domeniul infrastructurii, oferind o gamă largă de servicii extrem de diversificate în domeniile Construcţiei de Infrastructuri, Construcţii şi Proiecte Industriale, Parcuri Fotovoltaice, Managementului de Cariera, Facilităţi Tehnice şi Management de Proiect.

Proiectele emblematice ale infrastructurii AKTOR în Grecia şi în străinătate includ Linia 2 a metroului din Atena, Muzeul Acropolei, Podul Rio-Antirrio, Linia de Aur a metroului din Qatar, Staţia de Epurare Atena a Apelor reziduale din Psyttalia, precum şi proiectele în derulare ale metroului din Thessaloniki, proiectul Faliro Bay Revamp etc.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite