ANAP va organiza licitații pentru încă trei proiecte de fluidizare a traficului între București și Ilfov

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a anunțat miercuri că ANAP va organiza licitații pentru încă 3 proiecte de infrastructură rutieră pentru sporirea siguranței și fluenței traficului rutier între București și Ilfov.

Schiță a unui proiect de infrastructură rutieră care cuprinde zona Afumați
ANAP va organiza licitații pentru 3 proiecte de fluidizare a traficului între București și Ilfov

„Au fost transmise către Agenția Națională pentru Achiziții Publice #ANAP documentațiile de atribuire a licitațiilor pentru încă 3 proiecte de infrastructură rutieră pentru sporirea siguranței și fluenței traficului rutier între București și Ilfov, după cum urmează:

𝗗𝗡𝟰 𝗦𝗼𝘀𝗲𝗮𝘂𝗮 𝗢𝗹𝘁𝗲𝗻𝗶𝘁𝗲𝗶

Este vorba despre elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru lărgirea la 2 benzi pe sens a sectorului de drum cuprins între Pasajul Olteniței - Popești-Leordeni și nodul rutier de la intersecția Autostrăzii Bucureștiului #A0 (Lotul 1 Sud) cu DN4.

Principalele caracteristici solicitate vor fi, printre altele:

- lărgirea la 2 benzi pe sens

- asigurarea unui acces facil agenților economici și cartierelor rezidențiale din zonă

 𝗣𝗮𝘀𝗮𝗷 𝗗𝗡𝗖𝗕 - 𝗗𝗼𝗺𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶

Este vorba despre elaborarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea sectorului de drum cuprins între Pasajul Domnești și strada Puțul Olteni, sector de drum care a fost preluat odată cu amplasamentul pasajului Domnești de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR în 2014.

𝗗𝗡𝟮 𝗔𝗳𝘂𝗺𝗮𝘁𝗶

Este vorba despre studiul de fezabilitate pentru modernizarea sectorului de drum cuprins între km 11+500 - km 18+330, pe raza localității Afumați.

Principalele caracteristici solicitate vor fi, printre altele:

- amenajare trotuare

- realizare sistem de iluminat public

- realizarea unor treceri de pietoni cu pasaje subterane

Aceste proiecte se desfășoară în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov - prin domnul președinte Hubert Thuma și cu autoritățile locale: Primăria orașului Popești-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob și domnul viceprimar George Adrian Ștefănescu, Primăria comunei Domnești, prin domnul primar Ghiță Adrian și Primăria comunei Afumați, prin domnul primar Dumănică Gabriel.

Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar durata fiecărui contract va fi de 8 luni, din care 7 luni pentru perioada de elaborare a Studiului de Fezabilitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite