ANAF va publica anunţuri de vânzare a bunurilor sechestrate în ziarele locale. Procedura de valorificare se va face după modelul marilor case de licitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
licitatie publica

Partea de valorificare a bunurilor sechestrate a rămas mult în urmă, a declarat vineri Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, precizând că este nevoie de trecerea într-un sistem modern de vânzare online.

„Trebuie să reîncepem să revalorificăm. Se face rapid evaluarea, să începem să facem licitaţia. Noi mergem pe publicarea în ziar local. Vrem să trecem într-un sistem modern de vânzare. Trebuie sa gândim o platforma pentru ca vânzarea să se facă în sistem online. Cineva care vrea să cumpere un teren să intre pe site-ul ANAF şi să găsească tot ce este sechestrat şi evaluat de ANAF. Atunci să facem procedura de valorificare în sistem online. Vom face acest lucru. Putem să luăm un model de la marile case de licitaţii.”, a spus Heiuş, citat de Hotnews

Alte declaraţii:

- ANAF se poate adapta la orice schimbare a codului fiscal dacă e un timp de 6 luni (în privinţa introducerii unui impozit progresiv n.r.).

- România a mers la nivelul minim prevăzut de directiva în privinţa accizei la carburanţi. Dacă Romania ar fi aplicat un alt nivel, atunci nu poţi să scazi sub el.

- Cele trei cote TVA sunt pe directivă. Este o decizie pe care nu ANAF o ia. Legea se face în Parlament sau ordonanţele se adopta în Guvern. Noi trebuie să aplicăm corect şi eficient legislaţia fiscala.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite