Amazon vrea s─â cumpere produc─âtorul de aspiratoare robot iRobot Corp, cu circa 1,7 miliarde de dolari cash

0
0
Amazon FOTO Shutterstock
Foto Shutterstock

Grupul Amazon.com ┼či-a anun┼úat vineri inten┼úia de a prelua produc─âtorul de aspiratoare robot iRobot Corp, ├«n cadrul unei tranzac┼úii ├«n numerar cu o valoare de aproximativ 1,7 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Amazon va pl─âti 61 de dolari pentru fiecare ac┼úiune iRobot, ceea ce ├«nseamn─â o prim─â de 22% fa┼ú─â de pre┼úul de 49,99 dolari pe ac┼úiune ├«nregistrat de titlurile produc─âtorului aspiratoarelor robot Roomba la ├«nchiderea ultimei ┼čedin┼úe de tranzac┼úionare.

Pe l├óng─â cur─â┼úenie, aspiratoarele robot Roomba, al c─âror pre┼ú poate ajunge la 1.000 de dolari, colecteaz─â ┼či date cu privire la spa┼úiile dintr-o gospod─ârie, date care ar putea fi valoroase pentru companiile care dezvolt─â tehnologii de tip smart home.

├Än perioada pandemiei, cota┼úia ac┼úiunilor iRobot a atins un maximum de 197,4 dolari, pe m─âsur─â ce consumatorii preocupa┼úi de igien─â au investit ├«n aspiratoare performante. ├Äns─â, ├«n al doilea trimestru al acestui an veniturile iRobot au sc─âzut cu 37% ca urmare a cererii slabe ┼či a anul─ârii comenzilor f─âcute de retaileri din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu ┼či Asia, ├«n condi┼úiile ├«n care consumatorii ├«┼či reg├óndesc modul ├«n care ├«┼či cheltuie banii din cauza infla┼úiei ridicate.

Anali┼čtii sunt de p─ârere c─â marile companii din sectorul tehnologiei, care dispun de rezerve mari de numerar, ar putea demara un val de fuziuni ┼či achizi┼úii, profit├ónd de pre┼úurile atractive din prezent. ├Än al doilea trimestru al acestui an, Amazon dispunea de rezerve de numerar de peste 37 de miliarde de dolari.

Dispozitivele reprezint─â doar o mic─â parte din v├ónz─ârile totale ale Amazon, care comercializeaz─â termostate inteligente, echipamente de securitate, ecrane inteligente ├«ncorporate ├«n perete ┼či recent a lansat un robot care seam─ân─â cu un c─â┼úel, denumit Astro.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite