Alertă financiară. Sistemul SWIFT, prin care toate băncile din lume transferă bani, a fost compromis de hackeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hackerii care au sustras cei 81 de milioane de dolari din conturile băncii centrale din Bangladesh au compromis platforma financiară SWIFT, care este în centrul sistemului financiar global, potrivit cercetătorilor din cadrul gigantului de armament BAE Systems, citaţi de Reuters.

SWIFT este realizat prin eforturile comune a 3.000 de instituţii financiare, iar organizaţia a confirmat pentru Reteurs că este conştientă de softurile malware care ţintesc clienţii săi. SWIFT a anunţat luni un update la programul său, pentru a „petici“ gaura de securitate şi a avertizat instituţiile financiare să îşi modernizeze procedurile.

Când hackerii îţi fură banii fără să ştie PIN-ul

Acesta vine după un furt fără precedent, direct din conturile Băncii Bangladeshului, iar cei care au derulat operaţiunea au folosit coloana verbrală a sistemului financiar global.

SWIFT este un acronim de la Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Interbancare Mondiale, iar organizaţia are sediul în Bruxelles. Potrivit BAE Systems, hackerii care au furat banii din conturile Băncii Bangladeshului au folosit un soft produs de SWIFT, numit Alliance Acces.

Atacatorii au încercat să facă transferuri fraudulente în valoare de 951 de milioane de dolari din conturile Băncii Bangladeshului deschise la Rezerva Federală din New York. Cele mai multe plăţi au fost blocate, dar o sumă de 81 de milioane de dolari a fost deturnată prin Filipine şi o serie de cazinouri de acolo.

Platforma SWIFT este folosită de 11.000 de bănci din lume.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite