Agricultura viitorului, de la regenerarea solului la creșterea producției de alimente

0
Publicat:

Fermierii din întreaga lume se pot aștepta să aibă acces la inovații de top din industrie care nu numai că aduc îmbunătățiri ale randamentului, dar care pot, de asemenea, să regenereze solul și să reducă la minimum impactul agriculturii asupra climei și a mediului în general

Un fermier cu o tabletă în mână, pe câmp, în fața unui tractor
Fermierii vor colecta terabutes de date de pe câmp

Mați, la New York, a avut loc Summitul pentru inovare 2023, în cadrul căruia au fost prezentate proiecte inovative pentru agricultură legate de fertilitatea culturilor, produsele biologice, biocombustibilii, sechestrarea carbonului, serviciile de aplicare de precizie, precum și platformele și piețele digitale, toate acestea fiind în slujba nevoilor agriculturii. La summit, Bayer a anunțat că divizia sa Crop Science va fructifica oportunitățile oferite de trecerea la agricultura regenerativă pentru a se dezvolta pe piețe adiacente, pe lângă activitatea sa principală de semințe, trăsături genetice, protecția culturilor și soluții digitale.

În total, compania se așteaptă să acceseze anual peste 100 de miliarde de euro pe aceste piețe adiacente, dublând de fapt piața potențială a diviziei, care se ridică în prezent la peste 100 de miliarde de euro numai pentru portofoliul principal. Este important de menționat că, până la mijlocul deceniului următor, Bayer intenționează să realizeze o agricultură regenerativă pe mai mult de 400 de milioane de hectare, construită pe baza soluțiilor sale de vârf pentru materiile prime agricole.

Acest efort, în combinație cu semințele de vârf ale diviziei, cu trăsăturile genetice și cu portofoliul de cercetare și dezvoltare în domeniul protecției culturilor, au fost prezentate la New York, prezentând soluții de sistem holistice pe care compania este poziționată în mod unic pentru a le oferi, susținând creșterea sa pe termen lung, pe măsură ce aceasta își promovează planul ambițios de creștere pentru a stimula agricultura regenerativă.

Ne imaginăm un rol și mai mare în agricultură. Având cel mai puternic motor de inovare din industrie și poziții de lider de piață, Bayer se află într-o poziție unică pentru a oferi soluțiile de care au nevoie fermierii în contextul securității alimentare și al schimbărilor climatice”, a declarat Rodrigo Santos, președintele diviziei Crop Science a Bayer și membru al Consiliului de administrație al Bayer AG. „Noi definim agricultura regenerativă ca fiind creșterea producției de alimente, a veniturilor agricole și a rezilienței în contextul schimbărilor climatice, în timp ce reînnoim natura. Portofoliul nostru va oferi inovații viitoare, având în centru agricultura regenerativă, iar noi vom explora noi oportunități de piață pentru a permite în continuare fermierilor să combine productivitatea, profitabilitatea și beneficiile sustenabilității.

Accent pe soluții care să stimuleze agricultura regenerativă

Fermierii din întreaga lume se pot aștepta să aibă acces la inovații de top din industrie care nu numai că aduc îmbunătățiri ale randamentului, dar care pot, de asemenea, să regenereze solul și să reducă la minimum impactul agriculturii asupra climei și a mediului în general - adaptate la diferitele culturi. La ferma din viitor, terabytes de date obținute de pe câmp, precum și tonele de dioxid de carbon captate, vor fi la fel de importante pentru fermier ca și randamentul pe care îl produce fiecare câmp. În viitor, compania își va concentra investițiile asupra soluțiilor care oferă piloni importanți în agricultura regenerativă. Aceasta include îmbunătățirea productivității, bunăstarea socială și economică a fermierilor și a comunităților, conservarea apei, atenuarea schimbărilor climatice, îmbunătățirea sănătății solului, precum și conservarea și restaurarea biodiversității.

În acest scop, portofoliul principal de produse de protecție a plantelor, semințe și trăsături genetice și produse digitale este cel mai bine poziționat pentru a se dezvolta, iar anual se fac progrese semnificative. Compania investește în portofoliul său de produse de top din industrie pentru a accelera furnizarea soluțiilor de care au nevoie fermierii. Tehnologiile transformatoare în stadiu avansat sunt combinate cu reînnoirea anuală a portofoliului global de semințe și cu adăugarea a sute de noi omologări de produse și formulări în fiecare an.

500 de noi hibrizi și soiuri

În 2022, 15 proiecte au avansat, inclusiv noi ingrediente active pentru protecția culturilor, noi trăsături genetice ale semințelor, precum și modele digitale. Bayer și-a reîmprospătat portofoliul de semințe cu 500 de noi hibrizi și soiuri, iar portofoliul de protecție a plantelor cu 10 noi lansări de formule și peste 250 de noi omologări. Investiția din 2022 de 2.6 miliarde de euro în R&D, înainte de articole extraordinare, susține un potențial de vânzări estimat la aproximativ 30 de miliarde de euro, din care jumătate se adaugă la baza deja existentă.

O viziune îndrăzneață necesită o investiție îndrăzneață. Este nevoie de toate cele cinci platforme de inovare ale noastre - ameliorare, biotehnologie, chimie, biologie și știința datelor pentru a alimenta această filieră. Dar este mult mai mult decât aceste platforme - este vorba de convergența acestor inovații care ne permite să generăm soluții de sistem pentru a rezolva cele mai presante provocări ale noastre”, a declarat Dr. Robert Reiter, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al diviziei Crop Science de la Bayer. „Fermierii au nevoie de cele mai bune elemente de genetică cu cele mai bune trăsături din clasa lor, au nevoie de programe de plantare bazate pe date pentru a ști când și unde să planteze aceste culturi. Și au nevoie de o protecție a culturilor cu molecule mici, cu impact redus, combinată cu soluții biologice de sfârșit de sezon și aplicații de precizie pentru a proteja în mod durabil aceste culturi. Avem o istorie profundă și mândră în ceea ce privește transformarea cu succes a acestor motoare în produse viabile și valoroase pentru cultivatori.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite