OMV Petrom vinde o parte din activităţile pe care le derulează în România

OMV Petrom vinde o parte din activităţile pe care le derulează în România

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează către GSP Offshore SRL unele operaţiuni de mentenanţă, operaţiuni portuare şi servicii conexe, împreună cu activele aferente şi angajaţii Zonei de producţie X – Petromar.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma derulării unei proceduri de achiziţie publică, între OMV Petrom şi GSP Offshore SRL a fost încheiat un Acord-cadru de transfer al activităţii din Zona de producţie X – Petromar.
 
Consiliul Concurenţei a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
 
OMV Petrom SA operează câmpuri petrolifere şi de gaze naturale în diferite regiuni din România.
 
GSP Offshore SRL este membră a GSP Holding, companie cu capital integral privat. Companiile din cadrul Grupului GSP desfăşoară activităţi de foraj offshore şi construcţii offshore, producţie de echipamente petroliere, precum şi activităţi în sectorul turismului. Mai multe companii aparţinând Grupului GSP sunt active în România, în diverse sectoare economice.
 
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, www.consiliulconcurentei.ro, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările