Ikea preia câteva parcuri eoliene de la Vestas

Ikea preia câteva parcuri eoliene de la Vestas

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care IRI Investments, din grupul Ikea, preia unele companii din România aparţinând grupului Vestas Wind Systems, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

IRI Investments SRL este o companie de tip holding, deţinută de Ingka Investments B.V., Olanda, care aparţine Grupului Ingka.
 
Grupul Ingka operează în România două direcţii de business: comercializarea mobilei, articolelor de iluminat şi a celor de uz casnic şi investiţii în sectorul forestier, deţinând magazinele Ikea.
 
Grupul Vestas activează, în principal, în industria energiei eoliene, fiind unul dintre cei mai importanţi producători de turbine eoliene şi servicii conexe, la nivel global.
 
În România, Grupul Vestas operează în domeniul furnizării de turbine eoliene şi serviciilor conexe, prin intermediul Vestas CEU România SRL.
 
Cele şapte companii preluate de către IRI Investments SRL activează în domeniul producerii şi comercializării de energie eoliană.
 
În urma a analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
 
Pe 13 septembrie, grupul suedez Ingka, care deţine majoritatea magazinelor Ikea, a anunţat că a achiziţionat de la Vestas o participaţie de 80% în şapte parcuri eoliene din România, pentru 136 milioane euro (151 milioane de dolari).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: